Beweging van collectieve creatie

De Andere Financiele Krant

De Andere Financiele Krant

krant.jpgmaandag 24 september 2018

Tijdens het recente Alternative Finance Festival zag de tweede editie van "De Andere Krant' het licht, een initiatief vanuit de stichting Knowledge Matters.

Het doel van De Andere Krant is om het publieke debat te verbreden en de Andere Kant van het nieuws te tonen.

In "De Andere Financiële Krant" staat het huidige financieel-economische systeem centraal. Door samen te werken met de stichting Ons Geld stelt de krant het gegeven van geldcreatie ter discussie. George van Houts legt uit waarom hij gegrepen is door de strijd van ons Geld en er wordt uitgelegd hoe we het huidige systeem zouden kunnen transformeren. 

Willem Middelkoop, Rein de Vries en Ad Broere hebben alle drie boeken geschreven die ons begrip geven van de ontstaansgeschiedenis van een financiële elite en de methodes die gehanteerd worden om hun grip op de samenleving te behouden en vergroten. Internationale bijdragen zijn er van Paul Craig Roberts en Stephen Lendman. Roberts legt uit hoe niet Griekenland maar banken gered werden door de miljarden aan steun. Lendman geeft de financiële achtergrond van de oorlog in Libië en toont aan dat het mainstream narratief (bevrijding van het volk door het afzetten van een dictator) alleen voor de bühne is gebruikt. 

Frank Knopers, oprichter van weblog Geotrendlines, en Eric van de Beek, auteur van De Andere Krant en Novini analyseren Nederland schuldenland, de opkomst van lokaal geld, het verdwijnen van contant geld, wat te doen met de huidige rentestand en de rol van Goud. Toine Manders legt uit waarom belasting diefstal is. Genoeg te lezen en genoeg om over na te denken. Voor iedereen die verdieping zoekt na het lezen in deze krant hebben we opnieuw een boekenpagina met ondersteunende literatuur samengesteld. 

De krant begin met een artikel over leven zonder geld. Als makers van deze krant zouden we veel (geld?) over hebben voor een wereld waar geld slechts een middel is. Door geld als doel verliest alles zijn waarde. We leven in en wereld met voldoende middelen om iedereen een menswaardig bestaan te geven maar zitten gevangen in een financiële werkelijkheid die ongelijkheid in de hand werkt. De eerste stap naar verandering is bewustwording en daar hopen we een steentje aan bij te dragen.

Bekijk hier de website van De Andere Krant.

« Terug

Nieuws zoeken

Sluiten