Beweging van collectieve creatie

Alternative Finance Festival (15 en 16 september 2018)

Alternative Finance Festival (15 en 16 september 2018)

Alternative Finance Festival.jpgwoensdag 11 juli 2018

Het Alternative Finance Festival is het grassroots festival door heel Nederland dat het bestaan viert van financiële alternatieven en iedereen die bezig is met financiële verandering, van burgercoöperaties tot ethisch bankieren, van lokaal geld tot onvoorwaardelijk geven.

Op 15 september 2018 is het 10 jaar geleden dat de zakenbank uit de VS Lehman Brothers omviel. Het was het begin van de financiële crisis en de reddingsoperatie door de overheid kostte tientallen miljarden. Er zijn enkele maatregelen getroffen, maar de financiële sector is niet wezenlijk veranderd en we zijn vrolijk op weg naar een volgende crisis. Op 14, 15 en 16 september vindt daarom het Alternative Finance Festival plaats om te laten zien dat het niet alleen anders kan en moet, maar dat er al een heleboel alternatieven aan de weg timmeren!

Wil je een evenement organiseren als bijdrage aan het festival? Leuk! Kijk voor meer informatie op de website van het Alternative Finance Festival

Tijdens het Festival zijn er verspreid door heel Nederland evenementen die laten zien hoe dienstbaar, rechtvaardig, en sociaal en ecologisch duurzaam (alternatieven voor) onze financiële sectoren er ook uit kunnen zien. Het Alternatieve Finance Festival nodigt iedereen uit om op of rond 15 september een feestelijke activiteit te organiseren: individuen, coöperaties, geëngageerde kunstenaars en organisaties die zich op welke manier dan ook met (financiële) alternatieven bezig houden. Wat voor soort evenementen er georganiseerd worden, is helemaal aan degene die het organiseert! Zie de kaart voor alle evenementen die al aangemeld zijn.

Op 16 september verzorgen we centraal een spetterend dagprogramma met discussies en workshops rondom de financiële sector en maatschappelijke thema’s als milieu, democratie en ongelijkheid, en oplossingen. Bekijk hiervoor de link over 16 september 2018.

Er is niet één organisator van het festival: alles wordt samen gedaan! Omdat een nieuwe economie wat betreft dit initiatief meer gericht is op lokale omstandigheden, behoeftes en dromen, is het geen centraal georganiseerd festival, maar is iedereen uitgenodigd om lokaal activiteiten te organiseren met een eigen karakter. Een grassroots festival dus!

Bekijk voor meer informatie de website van het Alternative Finance Festival.

« Terug

Nieuws zoeken

Sluiten