Beweging van collectieve creatie

Een Groener Amsterdam - 16 mei 2018 (18:30 - 20:30 uur)

Een Groener Amsterdam - 16 mei 2018 (18:30 - 20:30 uur)

Nature Desks.jpgmaandag 30 april 2018

Nature Desks lanceert binnenkort een speciale campagne om alle groene plekken en ruimtes in de stad Amsterdam in kaart te gaan brengen. Op 16 mei gaat deze campagne van start. Iedereen die mee wil doen om de stad Amsterdam groener te maken, op welke manier dan ook. is van harte uitgenodigd om mee te doen, ideeën te delen en elkaar te inspireren.

Het belang van natuurlijke elementen in ons dagelijks leven in groeiende steden, is inmiddels voor veel mensen duidelijk. Hoe kunnen we nu evenwel, heel praktisch, een groener Amsterdam creëren? Volgens Nature Desks ligt het antwoord daarvoor in onze handen. Er zijn al vele, bestaande, initiatieven die de steden groener maken, maar we hebben nog meer van dit soort initiatieven nodig. Daarom nodigt Nature Desks iedereen, die daarvoor open staat, van harte uit om te leren van de expertise die is opgebouwd bij bestaande initiatieven. Last but not least: om in dialoog te gaan met elkaar over een groener Amsterdam.

Op woensdag 16 mei wordt een avond georganiseeerd met onder meer inspirerende verhalen over Londen National City ParkGewildgroei en Midwest. Er wordt daarbij ook gekeken welke lessen Amsterdam kan leren vanuit de ervaringen in Londen waar men in een vergevorderd stadium is om midden in de stad een nationaal park te realiseren.  Daniel Raven - Ellison deelt op deze vaond over de Britse plannen om in Londen het eerste Nationale Stadspark ter wereld te ontwikkelen. Hij is een Guerrilla Photographer en NatGeo Explorer en campagne-activist voor dit nationale park. Daarnaast zal Bennie Meek, mede-eigenaar van Gewildgroei, het verhaal van de Living Pavements delen en de visie delen over de rol van spontane vegetatie in openbare ruimtes. Kunstenaar en stadsecoloog Theun Karelse vertelt het verhaal van de unieke openbare tuin - proefstation Midwest – dat hij en een team van specialisten in Amsterdam wist te realiseren, een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kunnen ontspannen, werken en leren. 

Klik hier voor meer informatie over deze bijeenkomst.

Bezoek hier de websites van:

Nature Desks
Nationale StadsPark Londen
Gewildgroei
Midwest Amsterdam

« Terug

Nieuws zoeken

Sluiten