Beweging van collectieve creatie

Deze Tijd

Deze Tijd

27 februari 2018 door Martijn Beerepoot 0 reacties

Er is veel chaos op het moment in de wereld.
In onszelf, bij de mensen om ons heen en eigenlijk bij heel veel mensen...

Eckhart Tolle schrijft in zijn boek "De Stilte Spreekt": 

"De transformatie van het menselijke bewustzijn is niet meer zogezegd een luxe die alleen maar weggelegd is voor een paar afzonderlijke mensen, maar een harde noodzaak als de mensheid zichzelf niet wil vernietigen"

Ja, het is een harde noodzaak het deze Tijd anders aan te pakken. Het anders te doen. Vandaar ook de titel Nederland Bewust Anders. Het oude werkt niet meer namelijk. En we kunnen dus tegen beter weten in doorgaan, maar dat werkt niet meer. Zoals ik Eckhart Tolle ook heb horen zeggen, een aantal jaren geleden tijdens een lezing in Londen, is het belangrijk om te schakelen! Als we in dezelfde versnelling blijven staan en veel gas geven raakt de motor oververhit en gaat de motor kapot. Vandaar dat ook 1 op de 7 mensen tegenwoordig een burnout krijgt. En dat worden er alleen maar meer als we op dezelfde manier doorgaan. Burned Out. Teveel gas geven en dan van de één op de andere dag uitgebrand zijn. Het is belangrijk om het Vuur te laten branden en dat betekent dat we met onze Passies bezig mogen zijn. Steeds maar energie blijven stoppen in iets wat eigenlijk niet goed voelt zorgt er op de lange termijn voor dat het vuurtje uit gaat.

Op de homepagina van Nederland Bewust Anders is de zon te zien. Gaat de zon op of onder ? Uiteraard is dat plaatje van een opgaande zon, omdat we OPtimitisch zijn en wij met VOL vertrouwen de toekomst in gaan. Het is echter zo dat het er in de wereld steeds donkerder uit ziet en daar lijkt de zon wel onder te gaan. Dat is ook het resultaat van het oude denken. Vooral het denken zélf is het probleem. En zoals Einstein al aangaf mogen we het denken overstijgen. Het is Tijd voor een ander Bewustzijn, zodat het Bewust anders kan en we niet in cirkels blijven gaan. We mogen Bewust worden van ons eigen denken en Bewust worden van wat we nou eigenlijk met z'n allen aan het doen zijn hier op Aarde. En ook al wordt er gezegd dat alles beter wordt, weten we eigenlijk wel beter. Als we er tenminste Bewust van zijn. Als we gevangen zitten in het programma van het dagelijks leven hebben we eigenlijk geen Tijd om Stil te staan bij wat we individueel doen en samen met elkaar. Toch is het Tijd om daar wél naar te kijken. Het masker mag af en het is niet meer nodig om onszelf en elkaar voor de gek te houden. Die Tijd is geweest.

Het mooie van het feit dat het oude niet meer werkt, is dat er Ruimte komt voor wat nieuws. Uit de as van het oude rijst de Vurige, Passievolle Fenix omhoog! Het is niet nodig vast te houden aan iets wat niet meer werkt. We mogen het oude gewoon laten vallen zoals de oude Fenix op de grond valt en juist dan kunnen we weer vlammen.

Ik ga zelf ook door een Transformatie en die duurt nu al 7 jaar en velen met mij zitten in hetzelfde proces. Ook zijn er veel mensen die eigenlijk niet precies weten waar ik het nou eigenlijk over heb de laatste 7 jaar en toch weet ik dat iedereen het voelt op dit moment. We zitten eigenlijk allemaal als het ware in een ei en dat ei mag ook open gaan. Dan komen er scheurtjes in en zie je hoe de wereld echt in elkaar zit. Het voelt misschien veilig en warm in het ei en het licht van de buitenwereld wordt misschien als angstig ervaren. Uit het ei breken is de enige manier om deze Tijd te overleven. Aangezien de druk van buiten anders te groot wordt. Het is lang goed gegaan en het was mogelijk om veilig en warm in het ei aanwezig te zijn. Nu is het voor ieder de keuze om de druk van het oude systeem te laten winnen of zelf uit te breken en het anders te doen.

Ik ben zelf al grotendeels door het proces heen en ik wil daar nu juist over delen, zodat andere mensen daar wat aan kunnen hebben als ze door hetzelfde proces heen gaan. En de website is er ook, zodat mensen elkaar kunnen vinden. Er is een "Community" afdeling op de website en er zijn ook bijeenkomsten. Daar kunnen we elkaar dan in het echt zien en spreken. En dat is erg prettig deze tijd. Juist nu mensen steeds meer op digitale schermen zitten te turen is een gesprek van Mens tot Mens erg belangrijk. Daar hebben mensen veel behoefte aan deze tijd.

De Stilte Spreekt. Ja, Stilte...

Daar hebben we behoefte aan en niet steeds maar doorgaan, doorgaan, doorgaan. En dan te hopen dat het ergens in de toekomst beter wordt. De stilte die er nu al is, achter de woorden. Achter het denken. Daar ligt de oplossing. Een stapje terug doen en balans zoeken in rust en activiteit. Weer even terug naar de Stilte en van daaruit verder werken.

♫ Slown Down Brother...if you can't go on...♫ 

Even het gas eraf...shiften..en dán weer volop gas geven

We gaan door, maar dan anders. Bewust anders!

Reacties

Sluiten