Beweging van collectieve creatie

Blog

RSS Feed
 1. Bewust Ander Onderwijs - Luftmensch

  30 juni 2018 door Annemiek Smit 1 reactie

  Het lukte me niet. Stilzitten en opletten. Wel kan ik me van elk leerjaar en elk klaslokaal nog scherp herinneren wat het uitzicht was. Na de middelbare school, vier jaar dromen, de puberteit en zo mogelijk nog meer verveling en onbegrip, ging ik naar de kunstacademie. Op de docentenopleiding hield ik me, naast oeverloos en zalig aanklooien in mijn atelier, bezig met onderwijs vernieuwing. Voor mijn didactiek examen schreef ik een suggestie voor onderwijs vernieuwing met als titel: Luftmensch. Luftmensch is onpraktische dromer in het Yiddish. Ik was er van overtuigd; ik als onpraktische dromer zou het onderwijs een positieve impuls gaan geven.   Lees meer over "Bewust Ander Onderwijs - Luftmensch"

 2. Deze Tijd

  27 februari 2018 door Martijn Beerepoot 0 reacties

  Er is veel chaos op het moment in de wereld.
  In onszelf, bij de mensen om ons heen en eigenlijk bij heel veel mensen...

  Eckhart Tolle schrijft in zijn boek "De Stilte Spreekt": 

  "De transformatie van het menselijke bewustzijn is niet meer zogezegd een luxe die alleen maar weggelegd is voor een paar afzonderlijke mensen, maar een harde noodzaak als de mensheid zichzelf niet wil vernietigen"

  Lees meer over "Deze Tijd"

 3. Wijs en Duurzaam

  27 februari 2018 door Ad Broere 0 reacties

  Geldindebijrol.png

  Onder de titel 'Wijs en duurzaam' is door uitgeverij Asoka een boek verschenen, geschreven door Sulak Sivaraksa. Sulak is een van de meest vooraanstaande Aziatische sociale denkers en activisten. Hij noemt het boek een Boeddhistisch vervolg op het baanbrekende werk van Dr. E.F. Schumacher: 'Small is Beautiful, Economics as if People Mattered' Door de nadruk te leggen op kleinschalige, inheemse, duurzame alternatieven voor globalisering biedt Sulak hoop en alternatieven om onze economie te herstructureren op basis van boeddhistische principes en persoonlijke ontwikkeling.

  Lees meer over "Wijs en Duurzaam"

  Labels:

 4. Waarom Nederland Bewust Anders?

  27 februari 2018 door Ivo Valkenburg 0 reacties

  logo Nederland Bewust Anders.jpg

  Het antwoord op deze vraag zal straks ongetwijfeld 500.000 of meer verschillende antwoorden kennen. Vanaf het eerste moment dat ik hoorde over het initiatief van Nederland Bewust Anders ging mijn bloed sneller stromen. Er werd een diep innerlijk verlangen wakker gemaakt om gezamenlijk met anderen de volgende stap te zetten op weg naar vernieuwing en vitaliteit van de samenleving. Vanuit mijn passie voor een economie van welzijn en geluk voor mens, natuur en samenleving, ben ik al lange tijd gefascineerd door steeds meer bedrijven en organisaties die wereldwijd de kracht van het hart op de werkvloer praktisch integreren. Op de website Love Made Visible heb ik inmiddels ca. 700 voorbeelden verzameld van bewuste wereldburgers, zakenmensen, wetenschappers, journalisten, artsen, verpleegkundigen, leraren, advocaten, politici, bankiers en vele anderen die, ieder op zijn of haar eigen manier, vanuit passie en autonomie in beweging zijn gekomen.

  Lees meer over "Waarom Nederland Bewust Anders?"

  Labels:

Sluiten