Beweging van collectieve creatie

Visie platform Co-creative universe (in oprichting)

Visie platform Co-creative universe (in oprichting)

"Ik geloof dat het proces van geldcreatie heel eenvoudig kan zijn. Volgens mij groeit de samenleving in waarde wanneer zij nieuwe inzichten opdoet en deze inzichten verwerkt in fysieke projecten zoals architectuur, communicatie structuren (zoals het internet), nieuwe vormen van onderwijs, ontwikkeling van natuur en herstel van de biodiversiteit en de diversiteit van ecosystemen en ook door bijvoorbeeld de manieren om met elkaar beslissingen te nemen (politiek)", aldus Ewoud Venema, initiatiefnemer van het Visie platform Co-creative universe.

Met platform Co-creative universe wil Ewoud Venema een nieuwe manier van co-creatie mogelijk maken, waarbij een cultuur van geven en ontvangen ontstaat, die voorbij binaire uitwisseling gaat. "Juist omdat ik geloof dat vele creatie vormen voor heel veel mensen waarde toevoegen, zonder dat deze vorm van creatie direct beloond wordt. Het ontstaan van deze visies is vaak wanneer iemand de ruimte neemt om zijn of haar passie te volgen en vanuit inspiratie te creëren. Ik heb deze ruimte zelf vaak gecreëerd en soms van vrienden en familie de fysieke middelen ontvangen om vanuit mijn inspiratie te creëren. Desalniettemin zou ik graag meer van deze ruimte creëren voor mensen om vanuit inspiratie te leven", aldus Ewoud, die met zijn visie voor een Co-creatieve samenleving (Co-creative universe) dit aan mogelijk maken is.  In het Engelstalige artikel "Inspiring a co-creative universe" beschrijft Ewoud de belangrijkste elementen van zijn visie.

Raakt de visie van Ewoud jou? Voel je dan vrij om contact met hem op te nemen over de doorontwikkeling van het platform! 

Bezoek hier zijn website Space for Creation

Sluiten