Beweging van collectieve creatie

UNO-BOX en Bronplan

UNO-BOX en Bronplan

Varik (Het Veerhuis)

Met een Business Model Canvas heb je een tool in handen om een plan te schrijven. Stel je echter eens voor dat we alle aspecten van een Business Model Canvas op een kubus plakken en ons afvragen hoe je elk vlak kunt vertalen naar de binnenkant. Naar het hart / de bron van het bedrijf. Dit is wat de UNO-box doet en daarom ook uniek maakt. Het is het eerste 3D bedrijfsplan dat zijn weerslag krijgt in wat het Bronplan wordt genoemd. In de bron zit de kracht van waaruit een bedrijf energie put. Een initiatief van Henry Mentink, oprichter van Het Veerhuis, aanlegplaats voor de nieuwe tijd.

Hoe ziet een bedrijfsplan eruit als je van de visie van heelheid gaat denken. Een plan dat denkt voorbij dualiteit en concurrentie. De UNO-foundation ontwikkelde hiervoor het Bron-plan als uitwerking van de UNO-box. Terug naar de bron van het zien van de eenheid. Een grote klant zei hierover: “De begrippen aan de buitenkant kennen we en nu zie ik ze vertaald naar de binnenkant”. Gepresenteerd aan inheemse leiders (Parijs dec. 2015)  is de reactie andersom: “De binnenkant kennen we, nu zien we het vertaald naar de buitenkant.
De UNO-box verbindt twee werelden en heeft bovendien een tweede verdienmodel. Het heeft zijn dienst al bewezen toen Henry Mentink naar de bank stapte voor een zakelijke lening. Met de UNO-box en Bronplan wist hij hen te overtuigen. Easy.

De UNO-box is ook een klein kunstwerk en heeft magische aantrekkingskracht.  En dat niet alleen, het brengt je nieuwe inzichten die jouw idee kan verrijken en verdiepen. En . . . . je hoeft niet perse out-of-the-box te denken want: “De ruimte binnen de perken is net zo onbegrensd als daarbuiten” (Jules Deelder)

Je staat steviger in de markt met de UNO-Box. Margot Schlosser schreeft hierover: “Het zou ook zo maar kunnen dat ik wat met die door jou zo mooi geformuleerde UNO-box iets wil gaan doen met mensen in bedrijven. Heb dit jaren gedaan op mijn manier. Ben ermee gestopt omdat ik het te vermoeiend vond. Het leek toen op onbegonnen werk. Met jouw UNO-box, heb ik weer wat hoop, dat bedrijven die dit willen toch een kans maken.”

Initiatiefnemer: Harry Mentink

"Ik ben ondernemend en idealistisch en weet mensen enthousiast te maken na te denken over een andere maatschappij. Al vele jaren ben ik bezig met experimenten op het gebied van nieuwe economieën en maatschappijvormen. Ik ben tevens onderdeel van het team van Yespower, die vermogenden adviseert in bedrijfsvoering en persoonlijk." Harry Mentink is oprichter van Het Veerhuis, het eerste Village Trade Center ter wereld wat opgericht is om onze omgeving weer rijker te maken. Locale producten, locale diensten; een handelscentrum voor in het dorp. Hier is de nieuwe economie al van start gegaan. 

Bezoek hier de webpagina over UNO-Box en het Bronplan

Bezoek hier de website van Het Veerhuis

Sluiten