Beweging van collectieve creatie

MaatschapWij

MaatschapWij

Utrecht

Een landelijk beweging om positieve maatschappelijke verandering te versnellen. Door initiatieven te vieren en elkaar te inspireren tot actie. Het is een onzeker avontuur. We moeten we ons hart volgen maar tegelijk ons hoofd erbij houden. Want er ligt geen blauwdruk klaar voor een nieuwe maatschappij. We moeten haar zelf uitvinden. Het is aan ons. Maatschapwij.nu is het onafhankelijke kennis- en inspiratieplatform voor wie ons gedachtegoed steunt, zijn blik wil verruimen en/of zelf wil bijdragen aan positieve veranderingen.

Nederland kan mooier en beter! Onderwijs moet aansluiten op de eisen van de tijd, zorg moet veel meer maatwerk worden, de economie moet bijdragen aan een betere wereld in plaats van de planeet te verwoesten en de kloven in onze samenleving moeten kleiner worden, niet groter. 

Er ligt geen blauwdruk klaar en naar anderen wijzen helpt niet. We moeten het zelf doen, samen. Er is veel om je zorgen over te maken, maar er gebeurt ook al heel veel om de maatschappij te verbeteren. MaatschapWij maakt dat zichtbaar. Door gewone mensen en bijzondere initiatieven in de spotlight te zetten, successen te vieren en jou te inspireren ook in actie te komen. Deel mee, denk mee, doe mee!

MaatschapWij is een beweging van steeds meer mensen die positieve verandering willen helpen versnellen, door samen te werken aan oplossingen voor de maatschappelijke uitdagingen en vraagstukken van deze tijd. MaatschapWij heeft geen politiek of winstoogmerk en wordt gefinancierd vanuit De Publieke Zaak

Sluiten