Beweging van collectieve creatie

New Financial Forum

New Financial Forum

Utrecht

De stichting New Financial Forum bundelt krachten, ideeën en best practices van positief ingestelde mensen (Ambassadeurs van de nieuwe financiële wereld) die een concrete en wezenlijke bijdrage willen leveren aan een gezonde en gerespecteerde financiële sector. De stichting is een initiatief van Willem Vreeswijk en is er voor en door haar ambassadeurs.

"Neem maximaal verantwoordelijkheid voor al je daden. Als iedereen zijn verantwoordelijkheid pakt wordt de wereld beter", aldus Willem Vreeswijk, hoofdredacteur van VVP, een vakblad voor de financiële wereld en medeoprichter van New Financial Forum onlangs voor Radio 1. Beluister hier zijn complete visie op een Bewust Ander Nederland. 

Met het New Financial Forum beoogt Willem Vreeswijk:

Het zichtbaar maken van de positieve beweging in de financiele sector

In de financiële sector gebeurt heel veel tegelijkertijd. De focus van politiek, toezichthouders, media, consumentenorganisaties ligt op de onderkant van de markt, op ‘wat er fout’ gaat. De stichting New Financial Forum bundelt echter de krachten en innovaties van de bovenkant van de markt. Het laat op die manier zien waar de financiële sector óók voor staat. Een innovatieve dienstverlenende sector die de belangen van de klant, de medewerkers en de samenleving dient.

Onderlinge versterking

Ambassadeurs van het New Financial Forum kunnen op het platform onderling best practices en ideeën uitwisselen en elkaar feed back geven. Ambassadeurs leveren niet alleen een bijdrage aan een mooiere financiële sector, maar krijgen ook tal van mogelijkheden aangereikt om hun eigen bedrijfsvoering te optimaliseren.

Herstel van reputatie en trots 

De financiële sector is een van de meest invloedrijke sectoren in de wereld met een enorme impact op het welzijn van mensen. Een prachtig vak dat door veel mensen met passie, liefde en kennis van zaken wordt uitgeoefend. Helaas heeft het imago van de sector de laatste jaren enorme klappen opgelopen. Door met elkaar de positieve beweging handen en voeten te geven, door innovaties, bewezen succesvolle business cases en ijzersterke ideeën te bundelen, kunnen Ambassadeurs gezamenlijk een concrete bijdrage leveren aan een betere reputatie van de sector en kunnen ze ervoor zorgen dat financiële dienstverleners weer trots hun vak kunnen uitoefenen.

Periodiek publiceert Willem Vreeswijk het New Financial Magazine, met volop bijdragen over best practices, schaamteloze ideeën, sprankelende inspiratiebronnen en scherpe visies als basis voor vernieuwing van de financiële sector. Nederland Bewust Anders is via Ivo Valkenburg als ambassadeurt verbonden aan het New Financial Forum. Ivo schrijft periodiek artikelen over mensen en organisaties die op een andere manier vorm geven aan de wereld van geld en dienstverlening. 

Bezoek hier de website van het New Financial Forum.

Sluiten